Leica workshop

Workshops

Wil je meer weten over Leica camera's in een ongedwongen sfeer? Dan organiseer ik met regelmaat workshops waar je ook zelf met de camera's foto's mag maken.

Bekijk data
Leica nieuws

Nieuws

Regelmatig heb ik interessant nieuws op het gebied van Leica camera's en bijzondere accessoires.

Bekijk nieuwtjes
Leica camera's

Camera's

Bekijk mijn bijzondere Leica camera's uit de jaren dertig die ook per dag te huur zijn.

Bekijk camera's

Aleica, verhuur van klassieke Leica camera's

Beroemde fotografen uit de dertiger en veertiger jaren maakten gebruik van Leica’s, zoals Henry Cartier-Bresson, Robert Capa (beiden oprichter van Magnum photo’s), Alberto Korda en Alfred Eisenstaedt.

Nu krijg je de kans om opnieuw met de Leica modellen, die deze fotografen gebruikten, te werken.

Aleica heeft Leica camera’s uit het begin van de dertiger jaren voor een nostalgische ervaring beschikbaar. Het zijn vooral de zwarte gelakte camera's met nikkelen bedieningselementen uit de eerste Leica jaren. Klassieker zijn er niet. Uiteraard met een mooie patina. Compleet met groothoek- standaard- en een stel korte telelenzen van Leica uit die tijd.

De apparatuur is recent helemaal nagekeken door Leica expert Wil van Manen. De sluitertijden kloppen, de afstandsmeters zijn gekalibreerd, het filmvlak is ook echt vlak en de filmspoelmechanismes werken soepel. Oud en gehard vet is vervangen door nieuwe smeermiddelen en de camera’s zijn van binnen schoongemaakt. Ook de lenzen zijn nagekeken, schoongemaakt en opnieuw gekalibreerd voor de afstandsinstelling. Diafragma- en afstandsinstelling lopen soepel.

Je kunt deze kwaliteitsapparatuur huren. Voor kortere of langere tijd. Bijvoorbeeld voor:

  • Workshops: fotoverenigingen, fotozaken, foto vakschool en foto academies
  • Zakelijke doeleinden: filmproducties, rekwisieten, dertiger jaren parties
  • Privé doeleinden: hobbyfotografie, uitproberen analoge fotografie
  • Tentoonstellingen en musea: foto, fotografica, technische musea, dertiger jaren tentoonstellingen

Naar wens kunt u rolletjes (kleur, maar beter nog zwart/wit) meegeleverd krijgen. De rolletjes kunnen worden ontwikkeld, afgedrukt en gescand voor digitale bewerking. Kijk verder op deze site voor camera’s, lenzen, gebruikershandleiding, Leica historie, workshops en voorbeelden van recente foto’s gemaakt met dergelijke apparatuur. Voor informatie en bestellingen zie het contactformulier.

Mijn naam is Alex van Doorn. Ik verzamel camera's en accessoires en met name Leica camera's uit de vroegste periode. Deze camera's zijn iconen van de fotografie, omdat zij het tijdperk van de kleinbeeldfotografie voorgoed hebben ingeluid. Ook de huidige full frame camera's zijn hierop gebaseerd. Ik vond het zonde om deze camera's, lenzen en accessoires in de vitrine te laten liggen, terwijl ze nog heel goed functioneren. Vandaar dat ik ze graag tegen een reële vergoeding door andere liefhebbers laat gebruiken. 

Kijk eens op de Leica historiepagina, Ik zal die regelmatig bijwerken. Mocht je vragen of weetjes hebben over Leica van vóór 1940 neem dan even contact op via de contactpagina.

En...kijk ook eens op het album Aleica Leica I, II and III op mijn Flickr account Ik wens u veel plezier met deze site.