Leica workshops

Workshops

Zeer regelmatig organiseer ik workshop met klassieke Leica apparatuur. Some in samenwerking met een lokale fotowinkel. Je kunt de manier van werken van Henri Cartier Bresson in de jaren dertig zelf ervaren. 

Bekijk workshops
Camera's op homeblok

Camera's

Bekijk mijn bijzondere Leica camera's en lenzen uit de jaren dertig die ook per dag te huur zijn.

Bekijk cameras
Leica 1c

Nieuws

Op regelmatige basis publiceer ik Leica weetjes op de nieuwspagina. Vaak over camera lenzen en accessoires vanaf de Tweede Wereldoorlog. Ik kijk ernaar uit input van lezers te krijgen. Als je zelf een Leica weetje wilt schrijven neem dan contact met me op via de contact pagina.

Bekijk Leica news

Aleica, verhuur van klassieke Leica camera's

Sinds een jaar of 15 ben ik geïnteresseerd in Leica apparatuur uit de begintijd. Zowel voor gebruik als om te verzamelen. Daarbij raakte ik gefascineerd door de technische kwaliteit van de camera’s en lenzen, maar ook van de foto’s die je er nog steeds mee kunt maken. 

Ik wil graag iedereen de mogelijkheid bieden om dit zelf ook eens te ervaren. Daarom heb ik de nodige apparatuur nog eens door een specialist na laten kijken. De camera’s zijn opnieuw afgesteld, eventueel nieuwe sluitergordijnen geïnstalleerd, alles goed gangbaar en schoongemaakt. De lenzen zijn uit elkaar gehaald, schoongemaakt, afgesteld en diafragma en afstandsinstelling weer gangbaar gemaakt.

Probeer deze klassieke Leica’s zelf uit en treed in de voetsporen van Henry Cartier-Bresson, Robert Capa (beiden oprichter van Magnum photo’s), Alberto Korda en Alfred Eisenstaedt.

Je kunt deze kwaliteitsapparatuur huren. Voor kortere of langere tijd. Bijvoorbeeld voor:

  • Workshops:fotoverenigingen, fotozaken, foto vakschool en foto academies.
  • Zakelijke doeleinden:filmproducties, rekwisieten, dertiger jaren parties
  • Privé doeleinden:hobbyfotografie, uitproberen analoge fotografie
  • Tentoonstellingen en musea:foto, fotografica, technische musea, dertiger jaren tentoonstellingen

Voor informatie en bestellingen zie het contactformulier.

En...kijk ook eens op het album Aleica Leica I, II and III op mijn Flickr account Ik wens u veel plezier met deze site.